The Dark Knight Rises - Ulasan Filem

Kita biasa tengok Batman belasah penjenayah, ada jugak la Batman kena belasah kadang-kadang tapi tak teruk mana, dia boleh lawan balik. Tapi dalam filem terbaru ni Batman telah dibelasah amat teruk sampai tak boleh berjalan.

Ice Age 4 : Continental Drift - Ulasan Filem

Ice Age yang pertama, kita diperkenalkan kepada watak-watak utamanya iaitu Manny, Diego, Sid dan yang paling ramai penonton suka ialah Scrat (tupai yang obses dengan buah berangan tapi tak pernah langsung dapat makan buah tu).

Brave : Ulasan Filem

Filem animasi ni diambil daripada kisah fairy tale dari negara Scotland. Namun mesej pengajarannya amat memberi kesan kepada yang menontonnya. Teruskan membaca.

The Amazing Spider-Man : Ulasan Filem

Sekali lagi Marvel menerbitkan semula filem yang diadaptasi daripada watak ciptaan Stan Lee dan antara watak adiwira yang paling berjaya dan paling diminati iaitu Spider-Man. Cekitdaut!

Filem Filem Best 2012 : Julai - Disember

Dalam tahun 2012 sejak Januari kita dah banyak menonton filem-filem menarik di panggung. Jom pulak kita tengok apa lagi filem-filem yang dijangka menarik untuk kita tonton untuk separuh yang kedua tahun 2012 pulak ye.

Isnin, 13 Ogos 2012

Posted by peaqour On 11:23 PG 0 comments

Video Gol-Gol Manchester City vs Chelsea


Manchester City nampaknya memulakan kempen liga perdana inggeris mereka dengan langkah kanan dengan menggondol piala pertama mereka, piala sumbangsih dengan menewaskan penyandang juara piala eropah Chelsea. Menunjukkan kesungguhan mereka dalam membawa cabaran BPL musim 2012/13 selaku juara liga musim yang lepas, mereka menunjukkan kebangkitan setelah ketinggalan 0 - 1 pada mulanya. Dengan jaringan cantik Yaya Toure, Carlos Teves dan Samir Nasri membuktikan Manchester City adalah calon juara liga BPL musim ini.

Chelsea bagaimanapun membuka jaringan melalui penyerang sensasi dari Sepanyol, Fernando Torres dan selepas ketinggalan 3 - 1 mereka mendapat gol kedua melalui penyerang muda yang baru bermain untuk Team GB di sukan Olimpik London iaitu Ryan Bertrand. Jom tengok video gol-gol yang telah dijaringkan. Tapi ketiga-tiga jaringan Manchester City memang cantik. Tahniah!

Rabu, 1 Ogos 2012

Posted by peaqour On 8:59 PG 0 comments

Apps Percuma Hari Ini: City Maps 2Go


Selalunya asyik aplikasi permainan je saya share, hari ni ada satu aplikasi navigasi yang disediakan percuma untuk tempoh terhad yang pada saya ianya berguna kepada semua terutamanya mereka yang gemar melancong. Aplikasi tersebut ialah City Maps 2Go yang tersenarai dalam antara 25 aplikasi navigasi yang wajib di muat turun oleh pengembara oleh majalah Time melalui sisipannya Time Special.




Kategori : Navigasi
Harga Sebelum : $0.99 (hari ini 1/8/2012 diberi percuma untuk tempoh masa terhad)
Sistem Operasi : iOS
Peranti Yang Sesuai : iPad, iPod, iPhone

Dengan lebih daripada 3,000 peta yang siap sedia, anda boleh menggunakan peta bandar 2Go untuk merancang perjalanan bersiar-siar. Aplikasi ini sememangnya istimewa kerana ianya boleh digunakan di luar talian, maksudnya tanpa memerlukan sambungan 3G dan tidak memerlukan pelan data untuk menggunakannya berbeza dengan menggunakan Google Maps. Tapi anda perlu elakkan perkhidmatan Salji dan caj perayauan antarabangsa semasa mengakses dan pengguna tidak digalakkan menyumbang info pada pada aplikasi bagi mengelakkan di caj tanpa disedari.

City Maps 2Go dikhabarkan merupakan aplikasi #1 di dalam platform iOS di dunia. Terdapat lebih 7800 peta di seluruh dunia untuk para pengguna muat turun. Tidak menjadi kerisauan lagi buat para pengembara untuk berada di negara mana pun di dunia. Ciri terbarunya yang baru ditambah ialah sambungan kepada kandungan Wikipedia tetapi jika anda memerlukan ciri ini ianya perlu dibeli melalui aplikasi ini.

Anda juga boleh kongsikan info atau tempat-tempat menarik yang anda lawati di lama social seperti facebook dan twitter ketika anda menggunakan aplikasi ini. Kini semakin mudah untuk kita pergi melancong dengan adanya panduan tempat-tempat menarik, restoran, bank, dan lain lain.

Selamat muat turun dan selamat melancong ye.