Jumaat, 29 Jun 2012

Trailer: Taken 2

Posted by peaqour On 2:52 PTG 0 comments


Filem Taken ditayangkan pada tahun 2008. Walaupun tak mendapat perhatian meluas di Malaysia, tapi ianya mendapat sambutan hangat di luar negara. Mungkin di Malaysia filem ni tak dipromosikan sangat, almaklumlah pelakon hero tua. Tak berapa famous pulak tuh. Tapi seriously filem ni best. Antara filem aksi yang sangat menarik untuk ditonton disebabkan jalan cerita dan skrip dia.

Tahun ni akan keluar Taken 2. Kali ni orang-orang yang Brian Mills (Liam Neeson) bunuh, bapak kepada yang terbunuh tu nak balas dendam. Brian ni ejen CIA yang dah pencen. Memang terer la skill gaduh-gaduh dia lepas pencen dia dengan geng-geng CIA pencen dia jadi bodyguard artis. Tiba-tiba anak pompuan dia kena culik untuk dijadikan pelacur oleh geng-geng gangster masa dia pegi melancong. Brian ni sorang je pegi cari gangster-gangster tu dengan skill yang dia ada, tapi yang paling best dialog dia masa dia cakap dengan penculik tu. Lebih kurang macam ni

"I don't know who you are. I don't know what you want. If you are looking for ransom, I can tell you I don't have money. But what I do have are a very particular set of skills; skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you let my daughter go now, that'll be the end of it. I will not look for you, I will not pursue you. But if you don't, I will look for you, I will find you, and I will kill you."


Pastu penculik tu balas "Good luck". Tapi dialog ni memang sungguh memberi kesan betul. Korang kena tengok yang first dulu tapi takde masalah kalau nak tengok yang kedua nih. Selamat menonton.

0 comments:

Catat Ulasan